Hatvan százaléka telt be a címzetes tanári állásoknak

A meghirdetett címzetes tanári állások 60 százalékát töltötték be a helyek elosztása után, tájékoztatta a sajtót az oktatási tárca. Az minisztérium közleménye szerint a végleges tanári állásokat azok foglalhatták el, akik a múlt havi versenyvizsgán 7-esnél jobb eredményt értek el.

A hétfőn tartott második elosztás után a meghirdetett hatvan végleges állásból huszonhat üresen maradt Kovászna megyében, tizenkilenc városon és hét falun, ezek és a közel háromszáz helyettesítői katedra közül szerdán választhatnak a háromszéki pedagógusok.

Múlt pénteken azok az oktatók választhattak végleges állást, akik a július 30-i versenyvizsgán elérték a hetest, a kétszázhuszonkét jogosultból ellenben csak harmincnégyen találtak megfelelő katedrát, a többiek szerdán a helyettesítői helyekre pályázhatnak. A hétfői elosztásra azok a tanárok jelentkezhettek, akik Kovászna megyén kívül, egy másik megyében is versenyvizsgáztak, ám ezzel a joggal senki nem élt. Az idei versenyvizsgán száz­harmincöten kaptak 5–6,99 közötti osztályzatot, ők szintén szerdán választhatnak a meghirdetett 277 helyettesítői katedrából.

Országos szinten falvakon 3141 üres tanári állást, városon 2933-at hirdetett meg az oktatási minisztérium 2013-ban. Legtöbb állást a falusi iskolákban töltötték be a pénteki elosztással. Szerdán újabb elosztás lesz, ekkor nevezik ki a helyettesítő tanárokat.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?