SRI

Dekonspiráljuk Ráduly Róbert polgármester „szekusát”

Holircă Bogdan Constantinnak hívják a Román Hírszerző Szolgálatnak (SRI) azt az alkalmazottját, akit zaklatás címén bepanaszolt a rendőrségen Ráduly Róbert csíkszeredai polgármester, mert megelégelte, hogy az általa „szekusnak” nevezett férfi hetek óta figyeli minden lépését és fényképeket készít róla – tudta meg lapunk bukaresti forrásokból.

A csíkszeredai rendőrség már korábban közölte a „szekus” nevének iniciáléit (H. C.), illetve azt az információt, hogy 46 éves csíkszeredai lakos. A SRI szóvivője kedd este a România liberă napilapnak megerősítette, hogy az illető a hírszerző szolgálat alkalmazottja.

Holircă Bogdan Constantinról az internetes keresők kevés információval szolgálnak. Az azonban kiderül, hogy a SRI alkalmazottja nem tett eleget állampolgári kötelességeinek, mert neve szerepel a különböző adóügyi hátralékokért felszólított természetes személyek csíkszeredai listáján.

A România liberă cikkírója egyébként megjegyzi, hogy a SRI először fedi fel azonnal egy alkalmazottját, aki "saját szakállára próbálta megfélemlíteni egy kisebbségi párt vezetőjét". Hozzáteszi, hogy a történtek hatásai túlmutatnak a konkrét eseten, hiszen "a SRI kötelékében vannak még olyan tisztek, akik a kommunista politikai rendőrség reflexeivel rendelkeznek, hogy mindenütt jelen legyenek".

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?