Az ügyészség nyomoz Ráduly Róbert „szekus-ügyében”

Az ügyészség megkezdte a bűnvádi eljárást megelőző vizsgálatokat Ráduly Róbert „szekus-ügyében” – tájékoztatta hétfőn a maszol.ro-t a Hargita Megyei Rendőrfelügyelőség szóvivője, Gheorghe Filip.

Mint ismert, pénteken este Csíkszereda polgármestere megkergetett, majd a rendőrség kezére adott egy férfit, aki állítólag heteken keresztül megfigyelés alatt tartotta, folyamatosan fényképezte az elöljárót. Ráduly szerint az illető „szekus”, a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) alkalmazottja. A polgármester zaklatás címén bűnvádi feljelentést tett ellene a rendőrségen.

Azonban a „szekus” is feljelentést tett szombaton Ráduly ellen testi sértés miatt. A férfi a rendőrséghez benyújtott bűnvádi panaszában azt állítja, hogy a polgármester péntek este bántalmazta – tudtuk meg a szóvivőtől.

„Mindkét feljelentés megalapozottságát az ügyészek vizsgálják. A bűnvádi panaszokat minden esetben a vádhatóság veszi át” – magyarázta lapunknak Filip.

A szóvivő nem cáfolta, de nem is erősítette meg Ráduly Róbertnek azt az állítását, hogy a polgármester által bepanaszolt férfi a SRI alkalmazottja. „Megértem, hogy a sajtó számára ez a legfontosabb információ, de a rendőrség számára irreleváns az panaszosok foglalkozása, munkahelye” – hárította el kérdésünket Filip, aki későbbre ígért hivatalos rendőrségi közleményt ebben az ügyben.

Mint ismert, a maszol.ro-nak szombat este sikerült megszólaltatni a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) sajtóosztályának vezetőjét is. Marius Bercaru kijelentette: nem hallott a csíkszeredai incidensről, és valószínűleg azért nem, mert a Ráduly által rendőrkézre adott férfi nem a SRI alkalmazottja.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?