Agyba-főbe verték a magyarok Emil Bocot

Sokáig derekasan állta a sarat, de végül a tetemes túlerővel szemben visszavonulásra kényszerült Emil Boc kolozsvári polgármester abban a párnacsatában, amelyre a város magyar fiataljai hívták ki a Kolozsvár Nem Alszik program keretében.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=_ILa6iQ9-dw

„Adtam is, kaptam is, ahogy ilyenkor lenni szokott” – mondta el a maszol.ro-nak a szemüvegét igazítva a kincses város első embere a Babeş-Bolyai Tudományegyetem főépülete előtt megrendezett párnacsata után. A volt miniszterelnök üzente ország-világnak, íme Kolozsváron a magyarok és a románok nem husángokkal és bunkósbotokkal, hanem párnákkal csatáznak, „hiszen mi egy multikulturális város vagyunk”.

Az Európa Ifjúsági Fővárosa 2015 címre készülő városban tucatnyi helyszínen rendeztek párhuzamosan programokat.

A ferences-templomban az Unicante egyetemi kórus koncertezett, majd a mit sem sejtő péntek esti italozók között elvegyülve a Karolina téren flash-mobszerű dalolással zárta a programot.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=b6cfqyN7jjE

A Babeș-Bolyai Tudományegyetem előtti „rét" is rendkívüli hangulatot öltött magára az év leghosszabb napján. A dizájnosan elhelyezett gyepre a közhiedelemmel ellentétben kifejezetten ajánlatos volt lépni, sokan a cipőjüktől is megválva „kóstolgatták” a zöld fű selymét.

Jelzendő, hogy csoda történt, az egyetem előtti téren felejtett autón is kinőtt a fű és az asztalok lapját is gyep takarta.

A rét egy további szemet és fület gyönyörködtető momentumnak is színhelye volt, argentin tangózók mozdulatai pezsdítették a hangulatot.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=zqWS2zAvtRI

Kapcsolódók

Kimaradt?