Chomsky: a marihuána túl olcsó a legalizálásához

A világszinten legnépszerűbb értelmiséginek megszavazott kortárs filozófus, nyelvész Noam Chomsky szerint a marihuána azért illegális, mert senkinek nem hozna akkora profitot, mint a dohány, ami különben még károsabb is.

A világszinten legnépszerűbb értelmiséginek megszavazott kortárs filozófus, nyelvész Noam Chomsky magyarázata szerint a marihuánát azért nem legalizálják, mert túl olcsón hozzá lehetne férni. Vadkendert termeszteni nem nagy ördöngösség, míg a dohány igényesebb növény. A cigaretta előállítása bonyolultabb, így több pénzt lehet elkérni érte, mint amennyit marihuánáért fizetne bárki, ha otthon is legálisan termeszthetne.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=V1dMfvp96e0

„Sokakban felmerül a kérdés, miért éppen a dohány a legális, amikor az még ártalmasabb. A marihuána olyan, mint a napenergia. Akárhol megterem” – mondja Chomsky, a legolvasottabb tudományos kutató 1980 és 92 között, az általános nyelvészet atyja, akinek tudományos eredményeit mind filozófusok, mind matematikusok felhasználták, sőt az 1984-ben orvosi Nobel-díjat kapott Niels K. Jerne is.

Kapcsolódók

Kimaradt?