Kovászna megye: mind a négy képviselői mandátumot az RMDSZ szerezte meg

Az RMDSZ Kovászna megyei szervezetének a következő négy évben négy parlamenti képviselője és egy szenátora lesz a parlamentben. Ez egy képviselői mandátummal több, mint ami eddig volt: gyakorlatilag Kovászna megye mind a négy képviselői helyét az RMDSZ szerezte meg, így Miklós Zoltán közgazdász, banki szakember, Könczei Csaba mezőgazdasági szakember, Benedek Zakariás szórványképviselő és Gál Károly kereskedelmi szakember kap mandátumot.

„Ilyen eddig még nem volt! Erdővidéki parlamenti képviselő 90 éve nem volt. Most lesz Gál Károly személyében” – tette közzé Facebook-oldalán Tamás Sándor, az RMDSZ háromszéki szervezetének elnöke, aki azt is közölte: számítások szerint a két szenátori mandátumból egyet sikerült megnyernie az RMDSZ-nek, így a kézdivásárhelyi Fejér László ismét szenátor lesz.

Az eddigi adatok szerint a második Kovászna megyei szenátori mandátum a töredékszavazatok visszaosztása révén a Románok Egyesüléséért Szövetségnek (AUR) jut. A szélsőséges párt Kovászna megyei szenátori listáját Ionuț Neagu kézdivásárhelyi mérnök vezeti, akinek a Facebook-oldalán az szerepel, hogy Londonban él.

Úgy tudjuk, 3891 szavazat hiányzott Háromszéken ahhoz, hogy az RMDSZ szenátorjelölt-listájának második helyezettje, Benkő Erika mandátumot szerezzen. Az elmúlt négy évben parlamenti képviselőként tevékenykedő Benkő Erika bejelentette: a következőkben tovább vezeti a Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálatot, és a jelenlegi viszonyok alapján úgy véli, nagyon sok munkájuk lesz.

Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármester szerint nagy veszteséget jelent a magyar közösségnek és az RMDSZ-nek, hogy Benkő Erika nem jutott be a szenátusba. „Lehet, hogy Benkő Erika munkája kevésbé volt látható vidéken, ám fontos külpolitikai tevékenységet folytatott, a nemzetközi fórumokon képviselte a teljes erdélyi magyar közösséget és ismertette mindazokat a jogsértéseket, amelyek a magyar közösséget érték” – mutatott rá Antal Árpád, aki szerint most, hogy a szélsőséges AUR bejutott a parlamentbe, felértékelődik Benkő Erika munkája, amit a Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat élén visz tovább, ám hiányozni fog azokból a nemzetközi fórumokból, ahol ezeket az ügyeket eddig képviselte.

Ilyen eddig még nem voltMinden szempontok szerint az ...

Közzétette: Sándor Tamás - & nbsp; 2020. december 10., csütörtök

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?