Távoktatás, járvány, erotika – erről kérdezte a Google-t 2020-ban Románia

A távoktatás, a koronavírus, és a kijárási tilalom foglalkoztatta leginkább a romániaiakat 2020-ban a Google éves keresési adatai szerint. Sokan kerestek rá arra is, hogy hogyan kell viselni a maszkot, hogyan nyilvánul meg a koronavírus-fertőzés és hogyan terjed, valamint sokan voltak kíváncsiak a kovász, az élesztő előállítására, de arra is, hogy hogyan kell megfőzni a spárgát.

A keresési toplista első tíz helyén 2020-ban három online oktatási platform is szerepel, emellett persze a koronavírus romániai terjedése, az amerikai választások és a kijárási tilalom alatt a lakhely elhagyásához szükséges nyilatkozat is érdekelte az internetezőket.

A keresési trendeket kategóriák szerint is megvizsgálták. A filmek közül legtöbben a lengyel 365 nap (365 dni) című erotikus-romantikus filmdrámára voltak kíváncsiak, amelyet nyáron tett közzé a Netflix, és amely a pornográf tartalom, valamint a szexuális erőszak ábrázolása miatt volt megosztó. Sokan kerestek rá a Miami bici című román vígjátékra, illetve a Fertőzés (Contagion) című filmre, Steven Soderbergh 2011-es alkotására, amely a világjárvány kitörésével lett ismét népszerű.

A sportesemények közül a Roland Garros és az Australian Open tenisztornák, valamint a román-izlandi futball EB-selejtező érdekelte leginkább a világhálón szörfölő romániaiakat.

A Google-t legtöbben arról kérdezték 2020-ban Romániában, hogy mi a koronavírus, mit fed a HORECA (Hoteluri, Restaurante, Cafenele – azaz a vendéglátóipar, a járvány által alaposan megtépázott iparág), illetve mit jelent a fugu (az erősen mérgező gömbhal, és az ebből készült étel japán neve meglepő módon került a keresési toplista élére).

A receptek közül a fánk, a banánkenyér és a kenyér elkészítési módja volt a legkeresettebb, sokan voltak kíváncsiak a Sirtfood diétára, amivel Adele brit énekesnő fogyott le, de a mediterrán diétára és Oana Radu fogyásának titkára is.

Az is sokakat foglalkoztatott, hogy hogyan viseljük a maszkot, hogyan aludjunk nyolc órát négy óra alatt, és hogyan nyilvánul meg a koronavírus-fertőzés, illetve az, hogy mikor kezdődik az iskola, és mikor kell átállítani az órát. A kilenc kategória szerint felállított romániai keresési toplisták itt érhetőek el.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?