Háromszéken két ízben is büntettek a kampánycsend megsértése miatt

A háromszéki rendőrség egy magánszemélyt és egy politikai pártot büntetett meg a kampánycsend megsértése miatt, közölte Radu Stroe. A rendőrségi szóvivő szerint egy kézdivásárhelyi személy a közösségi oldalon osztott meg politikai propagandaanyagot, amiért pénzbüntetést kapott.

Ugyanakkor egy háromszéki politikai párt hivatalos oldalán is megjelentek kampány jellegű anyagok, ezért a párt képviselőjét beidézték a rendőrségre, és büntetőjegyzőkönyvet állítottak ki kampánycsend megsértése miatt, tette hozzá a rendőrség szóvivője. Nem hivatalos információk szerint a büntetést az RMDSZ helyi szervezetére rótták ki, mivel a „magyar összefogásra” buzdítottak. Forrásunk szerint a hatóságok nem az „összefogás”, hanem a „magyar” kifejezésben találtak kivetnivalót.

Mint arról korábban beszámoltunk, a sepsiszentgyörgyi kórházba egy részeg urnabiztos vitt mozgóurnát a betegek számára. Úgy tudjuk az egyik román pártszövetség által delegált magyar anyanyelvű urnabiztos vitatkozott a kórház alkalmazottaival. A részeg urnabiztost megszondáztatták, és magas alkoholkoncentrációt mutattak ki a leheletében, ezért vért is vettek tőle.

András Nagy Róbert a sepsiszentgyörgyi kórház igazgatója arról tájékoztatott, hogy több osztályon is járt már a mozgóurna, amikor az egészségügyi alkalmazottak jelezték, hogy az urnabiztos nem megfelelően viselkedik. Értesítették a Kovászna megyei választási bizottságot, ezt követően vérvételre is sor került. A részeg urnabiztos cselekedete bűncselekménynek minősül, így eljárást indíthatnak ellene.

A választásokról szóló hírfolyamunkat itt olvashatja.

(A címlapkép a szerző felvétele)

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?