Exit poll adatok szivárogtak ki: meglepetés körvonalazódik

A Nagy-Románia Pártnál is szélsőségesebb alakulat lépheti át az 5 százalékos küszöböt.

Nem várt eredmény rajzolódik ki a politikai körökből kiszivárogtatott első exit poll eredményekből. Az Adevărul napilap információi szerint a részeredmények alapján úgy tűnik, bejut a parlamentbe a szélsőségesen nacionalista Szövetség a Románok Egységéért (AUR). Az eddigi adatok szerint az AUR a leadott szavazatok 6 százalékát szerzi meg. Az RMDSZ 5 százalékon áll.

A legnagyobb támogatottsággal egyelőre a PNL rendelkezik, melyre a szavazók 32 százaléka ütötte a pecsétet. A PSD 29, az USR-Plus pedig 17 százalékon áll. Traian Băsescu pártja, a PMP, úgy tűnik, nem kerül be a törvényhozásba, egyelőre 3 százalékos a támogatottsága.

Legutóbbi, a Maszolnak adott interjúban Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke utalt rá, hogy az a liberálisok és a PSD felmérései egyaránt azt mutatják, alacsony részvétel esetén megugorhatja a bejutási küszöböt a szélsőségesen nacionalista alakulat. Az AUR-nak van egy kemény magja, mondta Kelemen Hunor, melyet már nem elégítenek ki a PSD és a PNL nacionalista megnyilvánulásai.

(Nyitókép: Borsi Balázs)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?