Szeszes italokra „szakosodott” román áruházi szarkát csíptek el Olaszországban

Hat palack italt találtak az olasz rendőrök annak a 43 éves román férfinek a dzsekijébe rejtve, aki egy anconai szupermarket szeszes ital részlegének „megdézsmálása” után fizetés nélkül távozott.

A Corriere Adriatico című helyi lap beszámolója szerint az anconai szupermarket biztonsági személyzete figyelt fel a szeszes italos részlegen gyanusan viselkedő férfira, aki előbb egy speciális eszközzel eltávolította a drága italokra helyezett lopásgátló biztonsági zárat, majd a palackokat sorra a kabátja alatt viselt dzseki bélésébe rejtette. A pénztárhoz érve a férfi kifizette egy kenyér, egy palack bor és egy doboz mosószert árát, majd a kijárat felé vette az irányt. Itt viszont megállították az üzlet biztonsági személyzete által odahívott rendőrök, akik igazoltatták és azonosították az áruházi szarkát. Így derült ki, hogy állandó olaszországi lakhellyel nem rendelkező 43 éves romániai férfi került kézre, akinek a - speciálisan előkészített, rekeszekre osztott - dzsekibéléséből 6 üveg, kb. 70 euró összértékű szeszes ital, egy lopásgátló eszközök eltávolításához használt fogó és 1350 euró készpénz került elő. A férfi autójának átvizsgálása után további palack szeszes italokat és sörös rekeszeket, lopáshoz használt eszközöket, valamint az anyósülés alatt 21 elrejtett ezüst nyakláncot találtak.

Az olasz rendőrök mindent lefoglaltak, a személygépkocsit beleértve, amely egy 64 éves olasz férfi nevén szerepelt a rendőrségi nyilvántartásban.

(Címlapi fotó forrása: Facebook/Carabinieri)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?