Romániai áruházi szarkák buktak le Belgiumban

Eredeti módszerrel verte át az árúházak fémdetektorát egy Belgiumban „dolgozó” hat tagú romániai tolvajbanda: a lopásérzékelők megkerülése érdekében alumíniumfóliával ellátott speciális kabátokat és zsákokat használtak.

A csapat több mint 40 bűncselekményt követett el, mielőtt lebuktak volna. Elsősorban Flandriában garázdálkodtak, „kedvenc boltjuknak” az Okay Colruyt szupermarketlánc üzletei számítottak, de nem vetették meg a Lidl és Albert Heijn üzleteket sem - írja a hln.be című flamand nyelvű portál.

A tolvajok előszeretettek emeltek el olyan kis helyet elfoglaló árucikkeket, amelyeket könnyen tovább tudtak adni, és amelyekre egy valóságos ügyfélhálózatot alakítottak ki: pezsgőt, dohányt, fogkefét, borotvapengét és óvszert vittek el a boltokból.

Bár a fémdetektorokat és a lopásérzékelőket át tudták verni az alumíniumfóliás burkolással, az üzletek biztonsági kamerái elől nem tudtak elrejtőzni. Így aztán kézre kerítésük után könnyedén bizonyítani tudták bűnösségüket és súlyos ítélteteket szabtak ki rájuk.

S itt jön a csavar: a banda vezére egy 40 év körüli nő volt, aki mind a 40 akciónál jelen volt. Őt alapfokon 37 hónap börtönbüntetésre és 3200 eurós bírságra ítélte a bíróság. Tettestársai 1-3 év közötti börtönbüntetéseket és 800-2400 euró közötti pénzbeli bírságokat kaptak, annak függvényében, hogy hány lopásban vettek részt. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?