Drága illatszerekre specializálódott román tolvajbandát számoltak fel Angliában

Több mint 6 ezer fontsterling értékben lopott drága illetszereket angliai bevásárlóközpontokból az a négy fős román tolvajbanda, amelyet egy birminghami bírónő csak átnevelő célzatú közmunkára ítélt - olvassuk a Daily Mailben. 

A négy fős banda – a 18 éves Angelica Marin, a 20 éves Daniela Stoian, a 22 éves Geanina Stan és a 24 éves Samiriteanca Bucurestean – tavaly novemberben érkezett a szigetországba, ahol idén február 14-ig „dolgozott”. A fiatal nők drága illatszerekre specializálódtak, és 4 hónapos „munkásságuk” alatt több mint 6 ezer font értékű árut emeltek el az angol bevásárlóközpontok polcairól.  A társaságot február 14-én kapcsolták le, amikor a birminghami John Lewis bevásárlóközpontból próbáltak meg angolosan távozni 4 283 font értékű parfümmel. 

Bár az áruházi szarkák a per során azt állították, hogy „a pillanat hevében” loptak, a bírónő megalapozottnak találta azt a feltételezést, hogy szervezett tolvajbandáról van szó, és a négy romániai nő nem „saját zsebre” lopkodott angliai bevásárlóközpontokban. Mint fogalmazott, ezt támasztja alá az a tény is, hogy kiutazásukat nem saját maguk finanszírozták.

 

A romániai vádlottak kihallgatásuk során olyan kijelentéseket is tettek, amelyek a tapasztalt angol nyomozókat is meglepték. „Megláttam a parfümöt a polcon. Megtetszett. Ajándékba akartam adni a barátnőmnek” – mondta Geanina Stan. Samiriteanca Bucurestean azzal magyarázta tették, hogy nem tudta, tilos lopni. 

Sarah Buckingham bíró szerint az ügyészek semmilyen bizonyítékot mutattak neki, amelyek azt támasztanák alá, hogy a romániai nőknek volt beleszólásuk abba, hogy mikor és melyik boltot fosztják ki. Úgy vélkte, ezek a döntések a fejük fölött történtek.

A tolvajbanda tagjai beismerő vallomást tettek, amit a bírónő enyhítő körülményként számolt el döntéshozatalában, és 20-tól 50 óráig terjedő közmunkára ítélte a romániai nőket. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?