Bukarestben két héttel meghosszabbították a járvány miatt elrendelt megszorító intézkedéseket

November 16-a éjfélig zárva maradnak a fővárosi oktatási intézmények, és marad a szabadtéri maszkviselési kötelezettség is – döntötte el hétfőn a bukaresti vészhelyzeti bizottság.

A koronavírus-járvány terjedése miatt meghozott megszorító intézkedéseket újabb 14 nappal meghosszabbították a hatóságok. Ennek értelmében november 16-áig Bukarestben zárva maradnak az óvodák, iskolák, és a diákok online tanulnak, a vendéglők, kávézók belső terei nem nyithatnak ki, és a mozik, színházak, játéktermek sem működhetnek, számolt be a Digi24.

Traian Berbeceanu prefektus ismertette: Bukarestben az elmúlt két hétben jegyzett új fertőzések összesített száma ezer lakosra vetítve 3,91. Mint rámutatott, javasolni fogják az országos vészhelyzeti bizottságnak (CNSU), hogy egy bizonyos fertőzési ráta átlépésével az érintett településeken zárják be éjszaka a parkokat. 

A bukaresti prefektus szerint ugyanis miután a teraszok 22 órakor bezárnak, a fiatalok a parkokban szórakoznak és nem figyelnek oda a járványügyi szabályokra, például a távolságtartásra, növelve így a fertőzés kockázatát. 

(Címlapfotó forrása: Agerpres)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?