Rekord: egy nap alatt több mint száz koronavírus-fertőzött Háromszéken

A Kovászna megyei prefektúra vasárnapi tájékoztatása szerint 211 tesztet dolgoztak fel ebből 112 új koronavírus-fertőzést mutattak ki egyetlen nap alatt. Ezzel a csütörtöki rekord dőlt meg, amikor 83 új esetet vettek nyilvántartásba.

A prefektúra tájékoztatása szerint Háromszéken 104 fertőzött van intézményes karanténban, és 758 személy lakhelyi elkülönítésben.

Kovászna megyében az elmúlt 14 napra számolt fertőzési mutató 2,63 ezrelék. A fertőzés aránya 16 településen meghaladta a 3 ezreléket, így Sepsiszentgyörgyön, Baróton, Bélafalván, Bitán, Barátoson, Kökösben, Kilyénben, Dobollón, Bélmezőn, Martonoson, Pákéban, Sepsibesenyőn, Kézdiszentkereszten, Szentkirályban, Dobollópatakon, Zalánpatakon.

További 32 településen a fertőzési mutató 1,5 és 3 ezrelék között van, 26 településen 1,5 alatt és 48 településen nincs egyetlen koronavírus fertőzött sem. A Kovászna Megyei Vészhelyzeti Bizottság újabb 14 napra meghosszabbította a vörös besorolást azokon a településeken, ahol a fertőzési mutató meghaladja a 3 ezreléket. Maradnak az eddigi korlátozások azzal a kivétellel, hogy nyitva lehetnek a fitnesztermek. Szombaton és vasárnap összesen 39 személyt büntettek meg, mert nem viselték a védőmaszkot.

(Címlapkép: Brassó Megyei Tanács)

Kapcsolódók

Kimaradt?