Kiegészült a nagyváradi képviselőtestület, vezetőtanácsi helyeket kapott az RMDSZ

A bihari megyeszékhely képviselőtestületének immár valamennyi tagját beiktatták a tanács csütörtöki ülésén. Az első összehívás alkalmával mindez azért nem sikerült, mert négy tanácstag mandátumát addig nem érvényesítette a törvényszék.

Mindhárom városi tanácsi frakció kiegészült a testület csütörtöki rendes ülésén, ekkor tett esküt az RMDSZ negyedik tanácsosa, Hunyadi István, továbbá a Nemzeti Liberális Párt egy, valamint a Szociáldemokrata Párt két képviselője. Mint ismert, a 27 tagú nagyváradi tanácsban a szeptember végi helyhatósági választások eredménye nyomán húsz képviselője van a PNL-nek, négy az RMDSZ-nek és három a PSD-nek.

Ugyancsak a helyi tanács legutóbbi ülésén döntöttek arról, hogy két önkormányzati vállalkozás, a Helyi Közszállítási Vállalat és Nagyváradi Helyi Fejlesztési Ügynökség vezetőtanácsában Kádár Hunor és Pető Dalma személyében póttagokat nevesítettek. Ugyanakkor a telkek és ingatlanok közbeszerzési bizottságában Szabó József frakcióvezető személyében az óvások esetét tárgyaló bizottságba sikerült bekerülnie az RMDSZ-nek.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?