Tömeges elbocsátás a Bihar Megyei Tanácsnál: egykori párttársa szólítja fel Bolojant, hogy „legyen ember”

Lucia Varga, a Nemzeti Liberális Párt színeiben három mandátumot végigvitt parlamenti képviselő, volt államtitkár és miniszter, aki kiszállt a PNL-ből, miután a párt Bihar megyei vezetősége 2016-ban megakadályozta, hogy újabb mandátumért indulhasson, felszólította Ilie Bolojan Bihar megyei tanácselnököt, hogy „legyen ember”, és a felelős döntések meghozatalakor gyakoroljon empátiát az általa vezetett intézmény alkalmazottaival.

Lucia Varga, aki az egyik legbefolyásosabb liberális párti politikus volt Biharban, akkor szorult háttérbe, amikor négy esztendővel ezelőtt a párt megyei elnöke, Ilie Bolojan megakadályozta, hogy újabb parlamenti mandátumért induljon. A helyzet emiatt elmérgesedett kettejük között, olyannyira, hogy idő közben megszervezett pártelnöki tisztújításon kihívta Bolojant, de rettenetesen alulmaradt vele szemben.

A kudarcot követően 2018-ban kilépett a PNL-ből és belépett a Traian Băsescu-féle Népi Mozgalom Pártjába, amelynek vezetősége az idei helyhatósági választások eredményeit látva egyhangúlag lemondott, és elnöknek megválasztották a liberálisoktól átszegődött politikust.

Az egykori liberális politikus közleményében azt kéri a megyei tanács elnökétől, hogy végezzen alapos elemzést a megyei önkormányzat dolgozóinak tevékenységéről és hatékonyságáról, de semmiképpen se ilyen hirtelen és megalapozatlan döntéssel tegyen utcára közel száz embert, a megyei önkormányzat alkalmazottainak a felét.

„Függetlenül a politikai doktrínáktól és attól, hogy milyen vízióval rendelkezik egy intézmény élére megválasztott vezető, nagy fontos, ne feledje, mindenekelőtt embernek kell lennie” – fogalmazott Lucia Varga.

(Címlapképen Lucia Varga és Ilie Bolojan, forrása: ebihoreanul.ro)

Kapcsolódók

Kimaradt?