Letette hivatali esküjét Szatmárnémeti régi-új polgármestere

Egy hónappal a helyhatósági választások után tehette le hivatali esküjét Szatmárnémeti régi-új polgármestere, a választásokat fölényes többséggel megnyerő Kereskényi Gábor és a városi tanácsosok. Pontosabban csak egy részük, ugyanis a 23 tagot számláló grémiumból hárman még nem adták le a mandátumuk érvényesítéséhez szükséges iratcsomókat, a maradék és törvényszék által érvényesített 20-ból pedig hárman igazoltan hiányoztak. 

Az alakuló ülést a hagyományokhoz híven a legidősebb tanácsos és egyben a megyeközpont egykori polgármestere, azaz a szociáldemokrata dr. Dorel Coica vezette, aki az ünnepi alkalomra való tekintettel tartózkodott a csípkelődő megjegyzésektől. Mivel azonban a Kereskényivel való viszony a múltban sem volt felhőtlen, biztosra vehető, hogy a következő négy év tanácsülései sem lesznek mentesek a szópárbajoktól vagy szócsatáktól. 

Annál is inkább, mivel a szociáldemokrata frakció abszolút kisebbségbe került, hiszen mindössze három tagot számlál, az RMDSZ-frakció pedig abszolút többségbe a maga 12 tanácsosával, míg a nemzeti liberálisok és a Mentsétek meg Romániát Szövetség négy-négy tanácsosi tisztséget tudhat magáénak. 

„Egy újabb mandátum első napján vagyunk, amikor a városi tanács tagjaival egy új fejezetet nyitunk Szatmárnémeti történelmében. Köszönöm a támogatást a szatmáriaknak, büszke vagyok arra, hogy megtiszteltek a bizalmukkal. Ígérem, hogy a következő négy évben is minden szatmárnémeti polgármestere leszek, és kollégáimmal mindent megteszünk azért, hogy azok a tervezett és megígért beruházások, amelyek Szatmárnémeti fejlődését garantálják, megvalósuljanak ez előttünk álló négy évben” – fogalmazott beiktatását követően Kereskényi Gábor. 

Hozzátette: „Tudom, hogy nem vagyunk egyformák, nem minden esetben értünk majd egyet, de azt kérem önöktől, ha a városunk jövőjéről van szó, tegyük félre és a személyes és politikai érdekeinket, és közösen dolgozzunk Szatmárnémeti fejlődéséért. Szeptember 27-én a szatmáriak megmutatták: olyan vezetőket akarnak a közösség élére, akik építeni, nem pedig rombolni akarnak.” 

Megköszönte a korábbi tanácsosok és kollégák munkáját is, hiszen mint mondta, a szatmárnémeti önkormányzat nekik köszönhetően működött megfelelően, az ő érdemük is, hogy hatékonyabb és színvonalasabb lett a munkavégzés az intézményben.

A szatmárnémetiekhez intézett gondolataiban hangsúlyozta: „Mindig is csapatembernek tartottam magam, a legutóbbi négy év során pedig önök voltak a csapatom legfontosabb alkotóelemei, és ebben a mandátumban is azok maradnak. Meggyőződésem, hogy jó és eredményes munkát csak akkor tudunk végezni, ha egységes maradunk, ha a széthúzás helyet az összefogást válasszuk, ha a kicsinyesség helyet a nagy célok elérését tűzzük ki célként.”

„Tegyük félre mindazt, amit szétválaszt bennünket, hogy közösen tudjuk ezt a gyönyörű várost még szebbé, még jobbá, még élhetőbbé tenni. Ebben segítsen mindannyiunkat a Fennvaló!” – kérte eskütételét követően Kereskényi Gábor.

A gyakorlati munkát az új tanács a szakbizottságok megalakulását követően kezdheti csak meg — erre a következő hónapban kerül majd sor, és valószínűleg addig befejeződnek a tárgyalások és eldől az is, kik lesznek Szatmárnémeti alpolgármesterei.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?