Jelentés az elmúlt hét fertőzéseiről: 276 gócpont van

Az elmúlt héten igazolt új koronavírusos megbetegedések csaknem 40 százalékát Bukarestben, valamint Iaşi, Bákó, Neamţ és Kolozs megyében jegyezték, ugyanakkor 22 megyében és a fővárosban meghaladta a 100-at a százezer lakosra vetített esetszám – közölte kedden az Országos Közegészségügyi Intézet (INSP).

A heti rendszerességgel kiadott jelentés értelmében a szeptember 28-a és október 4-e között jegyzett új megbetegedések 36,8 százalékát Bukarestből, valamint Iaşi, Bákó, Neamţ és Kolozs megyéből jelentették.

Ugyanakkor a COVID-19-cel összefüggésbe hozható elhalálozások 30,4 százalékát a fővárosban, illetve Prahova, Szeben, Bákó és Krassó-Szörény megyében regisztrálták. 22 megyében és a fővárosban meghaladta a 100-at a százezer lakosra vetített esetszám – derül ki az INSP adatsorából.

Növekvő tendenciát mutatott az új megfertőződések száma Fehér, Arad, Bákó, Beszterce-Naszód, Botoşani, Buzău, Kolozs, Konstanca, Dâmboviţa, Galac, Giurgiu, Gorj, Hargita, Hunyad, Iaşi, Ilfov, Maros, Neamţ, Prahova, Szatmár, Szilágy, Szeben, Teleorman, Temes, Tulcea, Vaslui, Vrancea megyében és Bukarestben.

Múlt héten ugyanakkor 276 fertőzési gócról érkezett jelentés. Az INSP szerint 25-ből egy fertőzött egészségügyi dolgozó. Az elhunytak 81,4 százaléka 60 éven felüli volt, 60,1 százalékuk férfi. A gyógyulási ráta 78,9 százalékos volt.

A koronavírus okozta szövődmények miatt eddig elhunytak 95,3 százaléka más betegségekben is szenvedett, például szív- és érrendszeri, neurológiai, vese- vagy tüdőbetegségük volt, cukorbetegek vagy elhízottak voltak.

(Címlapi illusztráció forrása: Agerpres)

Kapcsolódók

Kimaradt?