Az már biztos, hogy lesz verseny az RMDSZ parlamenti mandátumaiért

A legtöbb területi szervezetnél már tudni lehet, hogy kik jelentkeztek képviselői vagy szenátori mandátumért az RMDSZ-nél. A jelöltaspiránsok végső listája szeptember 28-án alakul ki. Az már biztos, hogy több területi szervezetnél verseny lesz a parlamenti listák befutó helyeiért.

Közölte kedden az RMDSZ a parlamenti képviselői és szenátori jelöltségre pályázók részleges névsorát. Összesen 13 területi szervezetnél iktatták az eredetileg megszabott határidőig, szeptember 18-ig a jelöltaspiránsok a kért dokumentációjukat. Bihar, Kolozs, Maros és Szatmár megye, illetve a Magyar Ifjúsági Értekezlet esetében a Szövetségi Elnökség a határidő meghosszabbítását engedélyezte szeptember 28-ig.

Az RMDSZ által kedden közölt lista szerint több területi szervezetnél verseny alakul ki a parlamenti mandátumokért: azaz több a jelentkező, mint ahány befutónak számító hely van a megyei képviselő- és szenátorjelölti listán. Szembetűnő, hogy a Szeben megyei szervezetnél adták le a legtöbben a jelölési dossziéikat. Érdekesebb küzdelmek a várhatóan polgármesterként folytató Korodi Attila Hargita megyei és a nyugdíjba vonuló Márton Árpád Kovászna megyei képviselő megüresedő mandátumáért várhatók.

Az RMDSZ megyei és területi szervezetei rangsoroló gyűléseken döntenek a végső jelöltlistákról legkésőbb október 5-ig.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?