Orban sajnálja, hogy az RMDSZ megszavazta a nyugdíjemelést és a gyerekpénz növelését

Sajnálatos, hogy a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) a Szociáldemokrata Párt (PSD) oldalán megszavazta a parlamentben a nyugdíjak 40 százalékos emelését, illetve a gyerekpénz növelését - jelentette ki Ludovic Orban kormányfő, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke kedden, Kolozsváron tartott sajtótájékoztatóján.

Sajnálatos, hogy miután ott voltak mellettünk a költségvetési-pénzügyi bizottságban, és nem vettek részt a döntésben, most álláspontot váltottak és hozzájárultak a PSD eme döntéséhez” – fejtette ki Orban, akit megkérdeztek, hogyan kommentálja az RMDSZ keddi szavazatát, illetve azt, hogy a szövetség kormányra szeretne kerülni a parlamenti választásokat követően.

Orban hozzátette, pártja minél nagyobb többséggel akarja megnyerni a választásokat, hogy ne legyen szükség szövetségekre, amelyek bonyolítanák a kormányzást. „Az elkövetkező években - nem csak a következő négy évben, hanem 8-10 évben - Romániának stabil, koherens kormányra van szüksége, amely az ország gyors fejlődéséért, az emberek jövedelmének emelkedéséért tevékenykedik” – mondta még a PNL elnöke.

A parlament kedden fogadta el a költségvetés-kiigazításról szóló tervezetet, azzal a PSD-s módosító javaslattal együtt, amelynek értelmében 40 százalékkal nő a nyugdíjpont értéke. A tervezetet 242 támogató, 147 ellenszavazattal, 11 tartózkodás mellett fogadta el a plénum.

A törvényhozók döntése szerint hatályon kívül helyezik a nyugdíjak 14 százalékos emelését előíró cikkelyt. Így érvényben marad a nyugdíjtörvény, amely szerint 40 százalékkal nő a nyugdíjpont értéke.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?