Ludovic Orban nem ért egyet azzal, hogy a „zöld” megyékben ne hordjanak maszkot az iskolákban

Nem ért egyet Ludovic Orban miniszterelnök a Hargita megyei tanács elnökének, Borboly Csabának ama javaslatával, hogy a zöld forgatókönyvet alkalmazó megyékben ne legyen kötelező a védőmaszk viselése az óvodások és az elemi osztályokba járók számára.

A vasárnap Iaşi-ban tartózkodó miniszterelnök elutasította a javaslatot. „Nekünk fő célkitűzésünk tiszteletben tartani a tanulók oktatáshoz való jogát, illetve megvédeni a gyerekek és az őket tanítók egészségét a tanítás alatt. A vírus terjedése megakadályozásának legbiztosabb módja a maszkviselés, kiegészítve a többi intézkedéssel, mint a kézfertőtlenítés, a fizikai távolság tartása, a személyi higiénia" – fogalmazott.

Hozzátette, a gyerekek szófogadóak, betartják a szabályokat, ugyanakkor nem érti, „miért kell egyeseknek a szabályok be nem tartására uszítaniuk".

„Vállalják majd ők a felelősséget, ha megbetegednek a gyerekek, és otthon továbbadják a vírust? Vállalják a felelősséget egy ilyen óriási kockázatért? Ami minket illet, nem érthetünk egyet egy ilyen javaslattal" – nyomatékosította Orban.

(A nyitóképen Ludovic Orban miniszterelnök | Fotó: Agerpres)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?