FRISSÍTVE - Három napra bezár az összes tanintézmény Romániában

FRISSÍTVE - Az összes óvodában és iskolában felfüggesztik három napra az oktatást a helyhatósági választások miatt – jelentette be péntek este Monica Anisie tanügyminiszter.

A tárcavezető tájékoztatása szerint a tanítás online zajlik majd szeptember 25-én, pénteken, szeptember 28-án, hétfőn és szeptember 29-én, kedden. Anisie elmondta, hétfőn dől el, hogy bezárják-e az iskolákat szeptember 24-én, csütörtökön is – írja az edupedu.ro.

A helyhatósági választásokat szeptember 27-én, vasárnap tartják. Az oktatás felfüggesztésére azért van szükség, mert nagyon sok szavazókörzetet iskolákban rendeznek be, és a helyiségeket a választások lebonyolítása előtt és után is fertőtleníteni kell – magyarázta a miniszter.

Anisie hangsúlyozta, az órákat megtartják, de a piros forgatókönyv szerint: azaz online módon úgy, hogy a pedagógusok és a gyerekek is otthon ülnek. Mivel azonban az iskolabezárásokat nem a közegészségügyi igazgatóságok rendelték el, a szülők nem kérvényezhetik a munkahelyükön, hogy fizetett szabadnapokat kaphassanak erre az időszakra a gyermekük felügyeletére.

FRISSÍTÉS: Csak azokban az óvodákban és iskolákban függesztik fel pénteken, hétfőn és kedden az oktatást, amelyekben szavazóhelyiségeket rendeznek be a vasárnapi helyhatósági választásokon – döntötte el kedden az országos vészhelyzeti bizottság (CNSU).

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?