Soós Zoltán utcafóruma: kaotikus parkolásra és mellőzöttségre panaszkodnak a Kornisán

„Én nem egy ilyen Marosvásárhelyen nőttem fel, ahol az embert nem vették semmibe és átléptek felettünk mindig és ezt kell helyrehozni, hogy a város vezetése a polgároké legyen!” – mondta a Párkány sétány lakóival való találkozón Soós Zoltán, marosvásárhelyi független polgármesterjelölt.

„Harminc éve nem voltak a negyedben, nem csináltak semmit. Maior is tavaly augusztus óta ígéri, hogy jön és tesz valamit. Már augusztus is elmúlt, és sehol semmi” – mondta az egyik lakos. "Nincsenek játszóterek, nincs parkolóhely. Padokat pedig oda tettek, ahol a csövesek el is foglalták azokat és ott alszanak” – nehezményezte egy másik személy.  „Át kell venni a kolozsvári szisztémát!” – mutattak rá a jelenlévő marosvásárhelyiek.

A negyed lakói számára a legnagyobb felháborodást az összevissza parkolt autók és a sok be nem tartott ígéret okozza. Nem lehet babakocsival végig sétálni a járdán, mert a kocsik ott parkolnak, sokan pedig inkább kiadják a saját garázsukat és foglalják más parkolóhelyét. A negyedben a legtöbb lakást fiataloknak adják ki, az időseknek nincs problémája ezzel, de néha szemetelnek vagy hangoskodnak, esetenként az autójukat leparkolják és ott hagyják, így a tömbházban lakók számára már nem marad parkolóhely – ismerkedett meg az általános problémákkal a polgármesterjelölt.

Szóba került az utcamosás, hóeltakarítás és a helyi rendőrség jelenléte a negyedben. Sok panasz érkezett a szemetelőkre, hajléktalanokra, akik kiszedik a szemetet a kukákból, és senki sem szól rájuk. A rendőrök jelenléte a negyedben a lakosok szerint abból áll, hogy kocsival végigennek az utcán és eltűnnek. Az utcafórum résztvevői szerint, ha más országban lehet büntetni a szemetelést, itt is lehetséges lenne. Nincs az embereknek kultúrája, másokkal szembeni tisztelete, és ezen minél hamarabb kell változtatni.

A szavazással kapcsolatosan a helyiek elmondták, hogy erős embereket kell küldeni a szavazókörzetekbe, akik pontosan kétszer háromszor átszámolják a szavazatokat és figyelnek minden apróságra. „Nem a szavazat számít, hanem hogy ki számolja” – mondta a városban elterjedt jelmondatot egyik idős lakos.

Az utcafórum résztvevői újabb ötletekkel, kérdésekkel és megoldásokkal álltak elő a beszélgetésen. Az elvárások magasak, főleg az autók parkolása volt a legnagyobb probléma, ami az egész városra igaz. Soós Zoltán elmondta, hogy azt szeretné, ha megválasztása esetében a hivatal a lakótársulásokkal folyamatosan tartaná a kapcsolatot, így minden problémával személyesen tudnak majd találkozni, esetenként megoldást találni, mivel csak így lehet a várost fejleszteni.

Az utcafórum-sorozat folytatódik, pénteken délután 18 órától szintén a Párkány sétányon a 16. számú tömbház melletti focipályán találkozik a jelölt a lakókkal.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?