Rendezné a marosvásárhelyi Poklos-patakot és környékét Soós Zoltán

Soós Zoltán marosvásárhelyi független polgármesterjelölt a 10 évre szóló választási programjának 100 pontja közül a Poklos-patak rendezését tartja a legszemélyesebb tervnek.

Ahogy ő fogalmazott, ez nemcsak a vásárhelyieknek ígéret, hanem a lányának is: „A nagyobb gyermekeim a Bernády iskolába járnak és minden reggel az iskola melletti utcában parkolunk. A lányom gyakran kérdi, hogy miért van ilyen szemét ebben a kanálisban, ha ez nem egy kuka” – nyitotta meg csütörtöki sajtótájékoztatóját a Poklos medrében állva Soós Zoltán.

„A Poklos patak jelenlegi állapotában Marosvásárhely szégyenfoltja” – jelentette ki a polgármesterjelölt hangsúlyozva, hogy számos kiaknázatlan lehetőséget rejt magában a Poklos-patak, és tulajdonképpen már évek óta léteznek tervek a rehabilitációra, de egyiket sem sikerült megvalósítani.

Soós tervei a következő főbb elemeket tartalmazzák: négy kilométer bicikliút és futósövény, szabadtéri színpad, játszótér, pihenők, padok, függőágyak, azaz mintegy 15 ezer négyzetméter zöldterület, és a meder egy részének lefedésével 200 parkolóhely kialakítása.

A sajtótájékoztatón Kósa István ökológus kiemelte, hogy a városon átfolyó patakra lehetőségként kell tekinteni: a legtöbb lakónak a városi zöldövezetek jelentik a természettel való kapcsolódás mindennapi módját. Kósa István üdvözölte Soós Zoltán projektjét.

A polgármesterjelölt elmondta, hogy mint megannyi más helyzetben a 20 év alatt, itt is az együttműködés hiánya gátolta a megoldást, ezért szoros közös munkát tervez a vízügyi igazgatósággal az árvízveszély csökkentése érdekében.

„Használjuk a Poklos medrét. Használjuk ki lehetőségeinket. Tegyük élhetőbbé Marosvásárhelyt” – zárta tájékoztatóját Soós Zoltán.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?