Szomszédjainak énekelt a szerelmes Antal Timi

Az első Kalotaszegi Magyar Napok keretében Bánffyhunyadon koncertezett Antal Timi, a város szülöttje, akinek X-faktoros győzelme óta számtalan fellépése volt már, de saját bevallása szerint soha nem izgult még ennyire. A színpadon azt is bevallotta: szerelmes.

Az amiatti izgalom, hogy ismerősök előtt fog énekelni, hatalmas örömmel is párosult: „Megmondom őszintén, hogy sok fellépésem volt már ezelőtt is, de soha nem izgultam annyira, mint itt most. Az itteni emberek mind ismernek, együtt nőttünk fel, itt vannak a szomszédjaim, a szeretteim. De eleve az, hogy Kalotaszegre jöttem énekelni, egy fantasztikus élmény volt, fantasztikus közönség fogadott” – mondta a maszol.ro-nak fellépése után Timi.

Az X-Faktor második helyezettjét a tehetségkutató verseny kezdete előtt már sokan hallották szülővárosában különböző rendezvényeken vagy baráti társaságban énekelni, de most először láthatták huzamosabb ideig Bánffyhunyad színpadán, a Barcsay-kertben. Bár az est fellépői közül ő maradt legrövidebb ideig színpadon, sikerült hangulatos együttlétet teremtenie a közönséggel, éneklésre is rábírta hallgatóit az Euphoria című szám során.

A közvetlen, határozott fellépésű, életörömtől ragyogó fiatal énekesnő egyik dalának felvezetéseként kérdezgetni kezdte a közönséget: „Voltatok már szerelmesek, ugye?” Rögtön ezután pedig bevallotta: „Én is voltam, sőt vagyok is”. A koncert után Antal Timit elsőként az a fiatalember köszöntötte, aki az X-Faktor idején a tévéképernyőn Timi párjaként jelent meg.

A táncos legényhez hasonlóan viszont Antal Timi valószínűleg nem fogja néprajz szakon tovább képezni magát, bár a néptánccal nem szakított: egy népdalt is becsempészett színpadi repertoárjába, és az éjszakába nyúló táncházon is részt vett.

A maszol.ro-nak azonban arra a kérdésére, hogy vissza fog-e valaha költözni Kalotaszegre, Timi határozott nemmel válaszolt. A zenei pálya kedvéért meghozott áldozat persze nem könnyű: „Engem minden ideköt, tulajdonképpen minden hiányzik, az otthonom, a szeretteim, barátaim, mindenki, akivel itt felnőttem… ” – vallotta az énekesnő.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?