Ezrek vettek részt a Kalotaszegi Magyar Napokon (FOTÓGALÉRIA)

A vártnál is sikeresebben zárul az első alkalommal megszervezett Kalotaszegi Magyar Napok Bánffyhunyadon – közölték vasárnap a szervezők.

A május 31. és június 2. között lezajlott rendezvény mintegy 35 rendezvényére összességében 5-6 ezer ember volt kíváncsi, csúcsnak a szombat délután számít, amikor 3500 ember volt jelen a Barcsay-kertben.

A Kalotaszegi Magyar Napokon 12 koncerten vehetett részt a közönség, a programkínálatban kulturális programok, irodalmi felolvasás, képzőművészeti és fotókiállítás, a Kalotaszeghez kapcsolódó kultúrtörténeti előadások, labdarúgó mérkőzések, életútbeszélgetések, néptáncgála és táncház is szerepelt. Az öt helyszínen zajló rendezvények lefolyását a néha rövid időre eleredő eső sem zavarta meg különösebben.

A rendezvény célja az volt, hogy megteremtse a kalotaszegi falvakban élő magyar közösségeknek a találkozás lehetőségét, ez pedig sikerült is: szép számban voltak jelen a különböző településekről, de a távolabbi vidékekről érkező emberek is. A bánffyhunyadi városvezetés és a helybeli román közösség pozitívan, partnerként viszonyult a Kalotaszegi Magyar Napokhoz.

Összegezve: a tapasztalatok, a résztvevői visszajelzések alapján a szervezők – az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és partnerei – a jövőben is folytatni fogják ennek a hiánypótlónak bizonyult közösségépítő rendezvénynek a folytatását, bízva abban, hogy évről-évre egyre gazdagabb és tartalmasabb programokkal örvendeztethetik meg a kalotaszegi és idelátogató közönséget – olvasható az összegző közleményben.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?