Bánffyhunyadon is Igen, tessék!

Bánffyhunyadon is elindítja tevékenységét az Igen, tessék! mozgalom – jelentette be a Kalotaszegi Magyar Napokon Bethlendi András, a magyar kiszolgálást népszerűsítő szervezet ügyvezetője. A helyi Barcsay-kertben tartott szervezetbemutató után írták alá az első bánffyhunyadi partneri szerződést.

„Mivel Bánffyhunyad a turistaforgalom egyik fontos tranzitvárosa, a helyiek anyanyelvű kiszolgálása mellett a magyarországi magyarok érdeklődésére is számot tartunk” – hangsúlyozta Bethlendi. Elmondta: az Igen, tessék! partnereinek a mozgalom változatos, ingyenes népszerűsítési felületeket kínál, többek között a magyar háztartásokba eljuttatott havilapot vagy a telefonos tudakozót. A szervezet a magyar nyelvű szolgáltatások keresését segítő internetes oldalt, illetve egy okostelefon-alkalmazást is fejleszt. „A kulturálisan érzékeny marketing fontosságát hirdetjük: a magyar embert magyarul, a román embert románul érdemes kiszolgálni” – mutatott rá Bethlendi András.

Az ügyvezető szerint a magyar cégtulajdonosok bizalmatlanabbak, mint román társaik: sokuk tévképzete ugyanis, hogy a román vásárlókat zavarnák a magyar nyelvű szolgáltatások. Az Igen, tessék! tapasztalatai szerint ugyanakkor a román cégtulajdonosok jobbára vásárlói körük és a reklámozási lehetőség bővítését látják a partnerségben. Ennek köszönhető, hogy az eddigi 176 kolozsvári ügyfél között jelentős a román tulajdonú cégek aránya – fűzte hozzá Bethlendi András. 

Kimaradt?