„Eleget voltak otthon a gyerekek” – a járványadatok ellenére megnyitja kapuit a karulyfalvi iskola

Kizárólag online oktatást követelnének meg az elmúlt 14 napban jegyzett járványadatok a Máramaros megyei Karulyfalván (Coroieni), de az iskola vezetősége mégis úgy döntött, hogy szeptember 14-étől hagyományosan, személyes jelenléttel kezdik el az oktatást.

Az egészségügyi minisztérium által hétfőn közzétett jelentés szerint a Máramaros megyei település piros forgatókönyv alá esik, ugyanis az elmúlt 14 napban jegyzett új fertőzések száma meghaladja a 3 ezreléket. Ennek értelmében Karulyfalván kizárólag online kellene hogy folyjon szeptember 14-étől az oktatás.

A helyiek azonban úgy döntöttek, hogy nem igazodnak a bukaresti hatóságok besorolásához, és hagyományosan kezdik a tanévet. Liana Lazăr iskolaigazgató a hotnews.ro-nak úgy nyilatkozott: nem jelent veszélyt a gyerekek iskolába járása, mert a településen jegyzett fertőzöttek egy idősotthonban vannak. A piros besorolást 10, idősotthonban jegyzett fertőzés miatt kapta a háromezer fős település.

A településen az emberek nem betegek, a közösségben nem regisztráltak koronavírus-fertőzötteket, tette hozzá. „Eleget voltak otthon a gyerekek” – nyomatékosított az igazgató, hozzátéve, az ügyben a helyi hatóságokkal és a szülőkkel is egyeztettek, és értesítették az illetékes tanfelügyelőséget és közegészségügyi igazgatóságot. 

A tanintézményben 410 gyermek tanul, és csak a fele rendelkezik internethozzáféréssel vagy táblagéppel, laptoppal. Az oktatást a járványügyi szabályok betartásával szervezik majd meg, például odafigyelnek az iskolapadok közötti távolságra, és menetrendet dolgoztak ki a szünetek megtartására. 

(Címlapfotó forrása: scoalacoroieni.ro)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?