Ciolacu: a kormány nem kerülheti el a bizalmatlansági indítványról döntő szavazást

Marcel Ciolacu, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke hétfőn este azt mondta az Antena 3 televíziónak adott nyilatkozatában, hogy a kormány nem fogja tudni elkerülni a PSD által benyújtott bizalmatlansági indítványról döntő parlamenti szavazást.

„Ellenzékben vagyunk, bizalmatlansági indítványt nyújtottunk be. Való igaz, hogy Romániában első alkalommal történt meg, hogy rendkívüli ülésszakban nyújtottuk be. Nem tartom kudarcnak a hétfőn történteket, mivel nem volt szavazás. Mi is tudjuk, akárcsak Ludovic Orban miniszterelnök, hogy ha ez az indítvány szavazásra kerül, átmegy. Alkotmányos jogunk bizalmatlansági indítványt benyújtani a rendes ülésszakban” – mondta.

Ciolacu szerint a kedden kezdődő rendes parlamenti ülésszakban szavazni fognak a bizalmatlansági indítványról: vagy arról, amit két hete nyújtottak be, vagy egy újat fognak benyújtani.

A PSD elnöke azt is megerősítette, hogy javasolni fogja: zárják ki a pártból azt az öt szociáldemokrata törvényhozót, akik nem vettek részt a hétfői parlamenti ülésen, amelyen a bizalmatlansági indítványról kellett volna szavazni. Mint megírtuk, a parlament két házának együttes ülése nem volt határozatképes, ezért berekesztették a vitát, mielőtt elkezdték volna az érdemi munkát.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?