Csíkszereda közbiztonságán javítana Korodi Attila

A helyi rendőrség mielőbbi felállításában, a szegregált, mélyszegénységben élők felzárkóztatásában, közlekedésbiztonsági és infrastrukturális beruházásokban látja elsősorban a csíkszeredai közbiztonság javítási lehetőségeinek kulcsát Korodi Attila. Az RMDSZ csíkszeredai polgármesterjelöltje csütörtökön ismertette elképzeléseit a sajtó képviselőivel.

Ezúttal is különleges helyszínen, a Csíksomlyóra vezető Nagymező utca egyik elhanyagolt részén tartotta csütörtöki sajtóeseményét Korodi Attila. A politikus bevezetésként elmondta: a város életének több területét biztonságosabbá kívánják tenni a következő években, fókuszálva azokra a „gócpontokra”, amelyekben a legtöbb probléma gyökerezik.

A polgármesterjelölt mellett részt vett az eseményen Ábrahám Előd, önkormányzati tanácsosjelölt, aki kangsúlyozta a rendőrség, a csendőrség és a helyi rendőrség együttműködésének kiemelt fontosságát. Rámutatott ugyanakkor, hogy utóbbi intézményt nem sikerült létrehozni a jelenlegi városvezetésnek, az már az önkormányzati választásokat követő új testület feladata lesz. Ábrahám Előd megemlítette még a jelenlegi köztéri kamerarendszer fejlesztését és átalakítását is.

Korodi Attila kiemelte: a jelenleginél lényegesen nagyobb közbiztonságot kívánnak elérni. Az ezt célzó intézkedéseknek mind az idősebb, mind a fiatalabb generációk szükségleteit és igényeit szem előtt kell tartaniuk. Így az elképzelések kidolgozását megelőzte egy konzultáció, amely során a városban lakók megfogalmazhatták észrevételeiket a témakör kapcsán. A polgármesterjelölt rámutatott: javítani kívánnak a város infrastrukturális hiányosságain, például a helyenként nem megfelelően működő közvilágításon. Biztonságosabbá tennék a közlekedést, beleértve a gyalogátkelőhelyek átalakítását, a tömegközlekedés kiterjesztését és modernizációját, kerékpárutak, járdák kiépítését.

A politikus szóba hozta a város mélyszegénységben élő, szociális problémák által leginkább érintett rétegeit. Korodi Attila elképzelései szerint átfogó felzárkóztatási programot kell kidolgozni ezen közösségek számára, a lakhatási körülmények javítását szem előtt tartva, valamint a fiatalok oktatását akár új intézmények felépítésével is. Az RMDSZ csíkszeredai polgármesterjelöltje a fiatalok kapcsán kitért a szórakozóhelyek biztonságosabbá tételére, illetve különböző prevenciós programok kidolgozására is.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?