Szimbolikus helyszínen indította el kampányát Korodi Attila

Csíkszereda nyugati ipari zónájába szólította a sajtó képviselőit pénteken délben Korodi Attila. Az RMDSZ csíkszeredai polgármesterjelöltje a helyszínválasztással a város gazdasági gondjaira, a jövőbeni városvezetés megoldandó problémáira utalt.

„A város jövőjét meghatározó és alapjait átalakító folyamatot indítottunk el az év elején. Azóta rengeteg minden történt, sok vonatkozásban megváltoztak a mindennapjaink, életkörülmémnyeink, ezért éreztem szükségesnek, hogy most, az önkormányzati választások előtt két hónappal felelevenítsem ezt a csíkszeredai tavaszt” – kezdte sajtótájékoztatóját Korodi Attila. A politikus elmondta: csapatával azt vállalták,hogy amennyiben az önkormányzati választásokon mandátumot nyernek, Csíkszeredát dinamikusabbá és emberközpontúbbá, vállalkozóbaráttá teszik. Korodi ezt követően kiemelte azokat a területeket, ahol mindenképpen változásokat szeretne elérni: a lakhatási problémák megoldását, az idősekre való odafigyelést, idősotthon megépítését, a közbiztonság problémáját.

„Vállaltuk, hogy olyan Csíkszeredát építünk, amely együttműködve a megyei önkormányzattal, Csík-térség településeivel, Székelyudvarhellyel, Gyergyószentmiklóssal a térség mozgatórugója lesz” – fogalmazott a politikus. Korodi Attila kiemelte, Csíkszereda eddigi történetének legnagyobb részvételű előválasztása zajlott tavasszal és a városlakók nagy többsége bizalmat szavazott neki és csapatának. Az azóta eltelt időszakra visszatekintve a képviselő kiemlete: önkéntes programot indítottak a karanténban élők segítésére, elindították a START-Szereda programot a város vállalkozói helyzetének felmérése érdekében.

Csapatban dolgozni

„Szeptember 27-én eljön a végső megmérettetés ideje” – fogalmazott Korodi Attila. „Márciusban kértem a város lakosságának támogatását, amelyet meg is kaptunk. Ez a csapat együtt tudja megvalósítani a vállalt programot. A csapaton belül mindenkinek megvan a maga feladata a program végrehajtásában” – hangsúlyozta a politikus. Korodi Attila kiemelte: az RMDSZ jelöltlistája a márciusban szavzó csíkszeredai emberek akaratát tükrözi. Kijelentette: nem kérdés, hogy miután mandátumot nyert, minden RMDSZ-es képviselő „a tavasszal felvállalt jövőért fog dolgozni, együtt, csapatban”.

„Hogy elkezdhetünk-e dolgozni az emberközpontú, fejlődő, vállalkozóbarát, időseknek, fiataloknak egyaránt otthont adó, pezsgő kulturális- és sportélettel rendelkező, vendégváró Csíkszeredáért, az a város lakóinak a döntése lesz. Ezeket a terveket nem lesz egyszerű megvalósítani, nem mindenki akarja ugyanúgy a fejlődést” – szögezte le az RMDSZ polgármester-jelöltje. A politikus köszönetet mondott a héten elindult aláírás-gyűjtés során kapott támogatásokért, majd kijelentette: számítanak minden csíkszeredaira a támogató aláírások összegyűjtésében, majd a valós kampány során is.

Korodi Attila szerint a megváltozott életkörülmények másféle kampányt fognak kívánni. „A lényeg most sem fog változni. Az elkövetkező két hónapban minél több emberrel szeretnénk beszélgetni a városban, akár online-felületeken, akár a parkban biciklizés, vagy éppen sétálás közben. Emlékeztetni akarunk mindenkit a terveinkre,a közös céljainkra” – emelte ki a polgármester-jelölt.

(Borítókép: a szerző felvétele)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?