Cáfol az érettségi segédanyagokat forgalmazó cég

Elutasítja a Csalás mesterfokon: fantomcég árusít érettségi puskát a világhálón című írásunk több állítását Buzogány Attila, a szászfenesi székhelyű Presstern Solutions Kft. ügyvezetője.

Az üzletember már a cikkünk címét is kifogásolja. „A Kolozsváron bejegyzett cégünk sosem volt fantomcég, továbbá semmilyen csalást, törvénysértést nem követtünk el. Fennállásunk óta sosem fizettünk egyetlen lej büntetést sem, semmilyen vizsgálat, ellenőrzés nem talált kivetnivalót tevékenységünkben” – írja a lapunkhoz eljuttatott állásfoglalásában, amelyben azt állítja: a maszol.ro részéről senki nem kereste meg.

Buzogány Attila szerint a cég tiszteletben tartja a hatályos román jogszabályokat, ügyfelei adatait bizalmasan kezeli, eladott termékei után adót és minden egyéb járulékot befizet. Azt nem cáfolja, hogy a vállalkozás érettségi vizsgákon használható puskák forgalmazásával foglalkozik, hanem azt állítja: eladott anyagaik hozzájárulnak az érettségire készülő diákok magas szintű felkészültségéhez. Mint írja, erre hivatott a minden héten ingyenesen közzétett leckegyűjteményük is. Tájékoztatása szerint állításunkkal ellentétben már tavaly is rendelhetőek voltak a magyar nyelvű termékek, a gyenge érettségi eredmények nem befolyásolták ezt.

Buzogány szerint nem állja meg a helyét az a megállapításunk, hogy a puskák forgalmazásának dedikált honlapot működtető cég neve évről évre változik, nem bonyolít forgalmat, nincsenek alkalmazottai és nem is fizet adót. „A cikkben szereplő weboldalt egyetlen cég működteti, ez a nyilvánosan hozzáférhető adatokból is egyértelmű. Működése szabályos, neve sosem változott, pénzügyi forgalma és ezzel együtt minden adata nyilvános, mint bármely más cégnek Romániában. Van szerződésben lévő alkalmazottja és befizet minden adót” – szögezi le a cégvezető.

Buzogány Attila azzal az állításunkkal sem ért egyet, hogy a honlapon segédanyagként ajánlott mintaszövegek nyelvi, formai és tartalmi szintje nem megfelelő. Mint írja, a klienseik körében megszervezett közvélemény-kutatás során kiderült, hogy a vásárlóik több mint 95 százaléka elégedett volt termékeik tartalmával.

A cégvezető szerint az oktatási segédanyagaik hitelességét szavatolják, minden tantárgyból szaktanárok dolgozták ki az érettségi tételeket. A kidolgozásokat szerzői jogi szerződések védik, kizárólag a cégük jogosult azok terjesztésére. Buzogány ugyanakkor hangsúlyozza: a segédanyagok vizsgán történő használatát nem ajánlják, ez kiemelve szerepel is termékeiken. 

Kapcsolódók

Kimaradt?