Megtartják Gyergyószentmiklósón a 12-ik Székelyföldi Lovas Ünnepet

Az elmúlt években egyre nagyobb és nagyobb presztízsre szert tett Székelyföldi Lovas Ünnep, amely idén is Gyergyószentmiklós életét pezsdíti fel. A szeptember 5-re tervezett rendezvénysorozatról számoltak be a szervezők csütörtöki gyergyószentmiklósi sajtótájékoztatójukon.

A lovas ünnep minden évben meghatározó esemény a versenyzők, a fiatalok, a szülők és a támogatók életében. Idén, habár különleges körülmények között, de újra megszervezik ezt a rangos eseményt, amely az elmúlt három évben igencsak nagy presztízsnek örvend. A sajtótájékoztatón bemutatták a versenyszakaszokat, ugyanakkor a rendezvény új online formáját is, nem utolsósorban pedig a támogatók is örömüket fejezték ki, hogy folytatódik a hagyomány.

Bajkó Tibor, a lovas ünnep házigazdája megköszönte a támogatóknak, Hargita Megye Fejlesztési Ügynökségének, valamint Hargita Megye Tanácsának, hogy biztatták és együttműködtek az esemény létrejöttében.

Borboly Csaba megyeitanács-elnök örvendetesnek nevezte, hogy a Krigel Sportklub és a gyergyói közösség folytatja a munkát és teret ad Hargita megye legrangosabb eseményének. Hozzátette: szándékuk az, hogy a lovassportok tekintetében a gyermekeknek is teret tudjanak biztosítani, és reméli, hogy ez az ünnep megerősít és segíteni fogja a Székelyföldi Lovasakadémiát is.

„Célunk az, hogy legalább ezer Hargita megyei gyermek vegyen részt a lovasprogramokban” – jelentette ki a tanácselnök.

Barti Tihamér alelnök gratulált, hogy a szervezők kitartottak elképzelésük mellett, és hogy a térség önkormányzatai is partnerek. Úgy véli, az esemény létjogosultsága megkérdőjelezhetetlen, és reméli, hogy minél többen bekapcsolódnak az online eseményekbe.

Cilip Árpád, Hargita Megye Fejlesztési Ügynökségének igazgatója hatalmas eredménynek tartja az idei ünnep megszervezését, és úgy véli, hogy továbbra is ki kell állni a lovaséletért, nem szabad a fiatalok kezét elengedni. Elmondása szerint a kitartás, az összefogás példaértékű az önkormányzatok és Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége között. Kijelentette, hogy az általa vezetett intézmény mindig partner lesz, támogatni fogja anyagilag is a szervezést.

További részletek a rendezvény honlapján találhatók.

(Címlapkép forráka: Székelyföldi Lovas Ünnep - Facebook | Puskás Zsolt)

Kapcsolódók

Kimaradt?