Záporoztak a bírságok a tengerparton augusztus első hetében

Egy hét alatt nyolcvanegy tengerparti közélelmezési egységet bírságolt meg az Országos Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Hatóság (ANSVSA).

Augusztus első hetében a tengerparti üdülőtelepeken levő összesen 245 kávézót, kocsmát, pizzázót, gyorséttermet, élelmiszerüzletet, cukrászdát és fagyizót ellenőriztek az ANSVSA felügyelői, és 81 helyen találtak rendellenességeket. Összesen 469.800 lej értékben szabtak ki bírságot, egy gyorsétteremnek ideiglenesen felfüggesztették a tevékenységét, és 118 kilogrammnyi, emberi fogyasztásra alkalmatlan élelmiszert vontak ki a forgalomból.

Az ANSVSA szerint elsősorban a termékek nem megfelelő csomagolása, címkézése, tárolása, címke nélküli forgalmazása, a termelőhelyiségek nem megfelelő higiéniai állapota, a nyersanyagoknak és félkész termékeknek a kész termékekkel egy helyen való tárolása miatt büntettek.

A hatóság felhívja a tengerparton nyaralók figyelmét, hogy a 0786.577007-es és a 0800.826.787-es számon is jelenthetik az ilyen típusú rendellenességeket, vagy tájékoztatást kérhetnek élelmiszer-biztonsággal kapcsolatos kérdésekben.

(Címlapfotó forrása: dobrogea.tv)

Kapcsolódók

Kimaradt?