Fokozottan figyeljünk a kiszállított élelmiszerek állapotára és csomagolására

Az Országos Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Hatóság (ANSVSA) figyelmeztetést adott ki pénteken, mely szerint az interneten élelmiszert rendelő személyeknek ellenőrizniük kell, hogy a terméket megfelelő körülmények között szállították-e le, és mikor adták fel a csomagot.

A hatóság közleménye szerint a koronavírus-járvány miatt, az éttermek bezárásával az utóbbi időszakban nőtt az online élelmiszer-rendelések száma. Az emberek mindenféle típusú élelmet rendelnek az internetről: frisset, fagyasztottat, kész ételeket, néha más, nem élelmiszeripari termékekkel együtt. A rendelések megnövekedett száma megköveteli, hogy a fogyasztók kiemelt figyelmet fordítsanak a kiszállított termékek állapotára, a csomagolás épségére, a tárolási szabályok betartására – olvasható a figyelmeztetésben.

Ennek érdekében az ANSVSA közzétett a honlapján egy listát azokkal a szempontokkal, amelyeket figyelembe kell venni az online vásárláskor (innen is letölthető). Aki rendellenességet tapasztal az élelmiszerbiztonság terén, az ANSVSA ügyeletének jelentheti azt a 0800 826 787-es telefonszámon.

A romániai koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hírfolyamunkat itt találja.

Kapcsolódók

Kimaradt?