banner_xRg6ZFl6_Koldok_970x250.gif
banner_30Cewl4A_Copy of 1_300x250.gif

Fokozottan figyeljünk a kiszállított élelmiszerek állapotára és csomagolására

Az Országos Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Hatóság (ANSVSA) figyelmeztetést adott ki pénteken, mely szerint az interneten élelmiszert rendelő személyeknek ellenőrizniük kell, hogy a terméket megfelelő körülmények között szállították-e le, és mikor adták fel a csomagot.

A hatóság közleménye szerint a koronavírus-járvány miatt, az éttermek bezárásával az utóbbi időszakban nőtt az online élelmiszer-rendelések száma. Az emberek mindenféle típusú élelmet rendelnek az internetről: frisset, fagyasztottat, kész ételeket, néha más, nem élelmiszeripari termékekkel együtt. A rendelések megnövekedett száma megköveteli, hogy a fogyasztók kiemelt figyelmet fordítsanak a kiszállított termékek állapotára, a csomagolás épségére, a tárolási szabályok betartására – olvasható a figyelmeztetésben.

Ennek érdekében az ANSVSA közzétett a honlapján egy listát azokkal a szempontokkal, amelyeket figyelembe kell venni az online vásárláskor (innen is letölthető). Aki rendellenességet tapasztal az élelmiszerbiztonság terén, az ANSVSA ügyeletének jelentheti azt a 0800 826 787-es telefonszámon.

A romániai koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hírfolyamunkat itt találja.
banner_4BtporpC_300x250-HU.jpg

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?