Megbírságolták a bukaresti parkban miccset felszolgáló vendéglőt

Működési engedélyének felfüggesztése mellett ötezer lejre bírságolták azt a vendéglőt, amelyik a bukaresti Herăstrău parkban miccset és más roston sült ételeket szolgált fel a tiltás ellenére, közölte az Országos Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Hatóság (ANSVSA) a Hotnews.ro szerint.

Mint írtuk, a bukaresti parkban vasárnap este fizikai távolságtartásra és más járványügyi óvintézkedésekre fittyet hányva buliztak a fiatalok, az őket kiszolgáló két teraszhelyiségnek felfüggesztették a működési engedélyét. A vészhelyzet alatt ugyanis nem nyithatnak ki sem a beltéri, sem a kültéri vendéglátóipari egységek, ezek kizárólag elvitelre, házhoz szállításra dolgozhatnak vagy „drive-in”, illetve „room-service” üzemmódban működhetnek.

Az ANSVSA közleménye szerint vasárnap délután 4 és este 10 óra között 26 közélelmezési egységet ellenőriztek a parkban, ebből 20 be volt zárva, hat működött. Három vendéglő házhoz szállításra dolgozott, egy élelmiszerbolt csomagolt enni- és innivalót árusított, kinyitott egy csomagolt fagylaltot árusító utánfutó, és működött még a megbírságolt vendéglő, amely roston sült ennivalót szolgált fel.  

A hatóságok megállapították, hogy a három házhoz szállításra dolgozó vendéglőben nincsenek meg az elvitelhez (take-away) szükséges feltételek, ezért ezt az üzemmódot megtiltották az egységeknek.

Az ANSVSA arra figyelmeztet, hogy a következő időszakban, beleértve a hétvégéket is, folytatják az olyan közélelmezési egységek ellenőrzését, ahol „drive-in”, „room-service”, házhoz szállítás és „take-away” szolgáltatásokat kínálnak.

Kapcsolódók

Kimaradt?