Közös polgármesterjelölteket állít Bukarestben a PNL, az USR és a PLUS

Közös polgármesterjelölteket állít Bukarestben a Nemzeti Liberális Párt, a Mentsétek meg Romániát Szövetség és az Igazság, Egység és Szolidaritás Pártja.

A hírt a politikai alakulat vezetői jelentették be szombaton a fővárosi Egyetem (Universităţii) téren.

 

Ludovic Orban kormányfő, a PNL elnöke úgy fogalmazott: összefogott az Európa-párti modern jobboldal, hogy véget vessen a Bukarest jelenlegi vezetésére jellemző szakmaiatlanságnak és nemtörődömségnek.

A három alakulat közös főpolgármester-jelöltje Nicuşor Dan. Az USR vezetője, Dan Barna kijelentette: aki nem a jobboldal közös jelöltjeit támogatja, az a jelenlegi elöljárót, Gabriela Firea főpolgármestert segíti polgármesteri tisztséghez. Dragoş Tudorache, a PLUS ügyvezető elnöke azt mondta: jelöltcsapatuk a lehető legjobb kerületi polgármesterjelöltekből és főpolgármester-jelöltből áll, és Bukarest minden problémájára van megoldásuk.

Az USR-PLUS jelöltjei a főváros első, második és negyedik kerületének, a PNL jelöltjei a harmadik, ötödik és hatodik kerületének polgármesteri székére pályáznak.

A főpolgármester-jelölt Nicuşor Dan, a kerületi polgármesterjelöltek a következők: 1. kerület: Clotilde Armand (USR), 2. - Radu Mihai (USR), 3. - Adrian Moraru (PNL), 4. - Simona Spătaru (PLUS), 5. - Cristian Băcanu (PNL), 6. - Ciprian Ciucu (PNL).

 

Kapcsolódók

Kimaradt?