Közös jelölteket állít a helyhatósági választásokon az USR és a PLUS

Közös jelölteket indít az USR–PLUS választási szövetség a jövő évi helyhatósági választásokon – jelentették be közös sajtótájékoztatón a két párt képivselői, Ionuţ Moşteanu és Vlad Voiculescu.

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) és a Szabadság, Egység és Szolidaritás Pártja (PLUS) hétfői közös sajtótájékoztatójukon azt mondták: a szövetség országszerte közös jelölteket fog indítani a helyhatósági választásokon. A közös jelöltek kiválasztásána ütemtervét néhány héten belül kidolgozzák.

A fővárosban Vlad Voiculescu (PLUS) és Nicuşor Dan (az USR által támogatott független jelölt) közül kell majd kiválasztani a közös főpolgármesterjelöltet. Az USR–PLUS a későbbiekben tárgyalni fog közös „PSD-ellenes” jelöltek állításáról a többi olyan párttal is, amelyek megszavazták a volt kormány elleni októberi bizalmatlansági indítványt.

Voiculescu azt mondta, nem lehet figyelmen kívül hagyni a Szociáldemokrata Párt hatalmát, amely „éveken át sötétségben tartotta ezt az országot”. „Az elöljárói helyekért teljesen más típusú harc fog folyni, mert a helyi kiskirályok érdekeit érinti. Azon a véleményen vagyunk, hogy össze kell fognunk, Bukarestben is egy közös jelölt lenne az ideális” – jelentette ki.

Szavait megerősítette Ionuţ Moşteanu, az USR alelnöke is, aki szerint az USR és a PLUS is fiatal párt, ezért összefogásra és közös jelölt állítására van szükségük.

(Nyitókép forrása: Inquam Photos)

Kapcsolódók

Kimaradt?