Ciprus is nehezített a beutazási feltételeken

Csak negatív PCR-teszteredménnyel és különleges engedéllyel utazhatnak Ciprusra a román állampolgárok – tájékoztat a külügyminisztérium csütörtöki közleménye.

E szerint a Ciprusra tartóknak be kell szerezniük a www.cyprusflightpass.gov.cy portálról az utazási engedély. A beutazást az érkezés előtt legalább 24 órával regisztrálni kell. Az engedély magában foglalja egy koronavírussal kapcsolatos kérdőív elektronikus kitöltését és a repülési adatok bevezetését.

Szükség van egy angol nyelvű negatív PCR-típusú molekuláris tesztre, amelyet a Ciprusi Köztársaság területére való belépés előtt legfeljebb 72 órával készítettek, és a ciprusi belügyminisztérium által a nem rezidensek számára kiadott különleges engedélyre.

A külügyminisztérium emlékeztet, hogy a román állampolgárok konzuli segítséget kérhetnek a nicosiai román nagykövetség következő telefonszámain: 00357/224–95333, 00357/225–17333. A veszélybe került állampolgárok számára rendelkezésre áll a nagykövetség segélyhívó száma: a 00357/978–12277.

Az külügy az utazók figyelmében ajánlja a https://www.mae.ro/node/51906, http://nicosia.mae.ro és a http://www.mae.ro/ honlapokat is.

(Nyitókép forrása: portfolio.hu)

Kapcsolódók

Kimaradt?