Halálos áldozata is volt az árvizeknek Bihar megyében

Hét embert mentettek ki keddre virradóra a víz elől a Bihar megyei tűzoltók, egy férfit holtan találtak reggel a vaskohszelestei patakban.

Kedd reggel riasztották a Körösvidéki Katasztrófavédelmi Felügyelőséget azzal, hogy hétfő óta nem láttak egy 56 éves alsókristyiori férfit. Holttestét még a hatóságok helyszínre érkezése előtt megtalálták a helyiek a patakban, a tűzoltók vitték ki a partra.

Hétfőről keddre virradóra 160 tűzoltó volt bevetésen Bihar megyében, melynek több településére is harmadfokú árvízkészültség volt a heves esőzések miatt. Összesen 13 településen kellett segíteniük, közel száz riasztás kaptak néhány óra alatt.

A margittai tűzoltóknak összesen hét embert sikerült kimenteniük bárkákkal a házukból. Középesen egy gyermeket és nagymamáját, valamint egy egészségügyi problémákkal küzdő nőt szállítottak biztonságos helyre. Utóbbi Almaszegre vitték, és ott átadták a mentősöknek.

Almaszegen három nőt mentettek ki a víz elől, egyiküket, egy egészségügyi gondokkal küzdő asszonyt szintén a mentősök szállították el, egy másik, ágyhoz kötött nő pedig egyik rokonához került. A harmadik nőre rádőlt egy fal, kiszabadítása után orvoshoz került. Bodonoson egy ház padlásáról menekítettek ki egy asszonyt, őt szomszédai vették gondjaikba.

A margittai, szalárdi, vaskohsziklási, beklényesi, élesdi és nagyváradi tűzoltók összesen két házból, 23 alagsorból és nyolc udvarról szivattyúzták ki az összegyűlt vizet, a kárelhárítást kedden is folytatták.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?