Újra ölni próbált a feltételesen szabadult gyilkos – menesztették a szörényvári börtönparancsnokot

Leváltotta kedden Cătălin Predoiu igazságügyi miniszter annak a szörényvári (Turnu Severin) börtönnek vezetőségét, amelyből korábban feltételesen szabadult egy ötszörös gyilkosságért elítélt férfi, aki szabadulása után egy 17 éves lány életére tört.

A tárcavezető felszólította a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanácsot (CSM), vizsgálja ki, hogy a Ion Turnagiu nevű elítélt feltételes szabadlábra való helyezéséről szóló döntésétében a Mehedinţi megyei törvényszék betartotta-e a törvényes előírásokat. A miniszter ugyanakkor egy általános, országos szintű vizsgálatot is kért ugyanebben a témában a CSM-től, tekintve, hogy hasonló helyzetre már volt példa.

A Mehedinţi megyei ügyészség korábban közölte: gyilkossági kísérlet miatt letartóztattak egy 45 éves férfit, aki július 12-és késő este behatolt egy 17 éves lány lakásába, leöntötte gyúlékony anyaggal és meggyújtotta. A lány sérülései 45-50 napos kezelést igényelnek, élete veszélyben forog.

Sajtóinformációk szerint a lány korábban feljelentette a férfit a rendőrségen nemi erőszak miatt. Ion Turnagiut 1994-ben életfogytiglani börtönre ítélték ötszörös gyilkosság miatt, de 2019-ben – többek között a jó magaviseletéért – feltételesen szabadlábra helyezték.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?