Nagyváradon bizonyos feltételekkel kérni lehet a koronavírus-teszt elvégzését

A Nagyváradi Megyei Klinikai Sürgősségi Kórház közzétette, kik és milyen feltételekkel kérhetik a SARS-COV2 koronavírus kimutatására alkalmas Real Time PCR teszt elvégzését.

Nagyváradon kérhetik a PCR-teszt elvégzését azok, akik nem Bihar megyei kórházban készülnek orvosi vizsgálatokra vagy beutalásra; alapos indokkal külföldre kell utazniuk; rendkívüli helyzet állt elő családjuknak vagy más, alapos indokuk van szűrés kérésére.

A magánszemélyek a kórház honlapján találják a típuskérvényt, melyhez mellékelniük kell a kérésük megalapozottságát igazoló iratokat, illetve az igazolást arról, hogy kifizették a vizsgálat 200 lejes díját. Ezt követően kapcsolatba lépnek a kérvényezővel, és megadják neki a mintavétel helyét is időpontját.

A jogi személyeknek két példányban kell elkészíteniük a kórházzal kötött szerződést, majd aláírva és szkennelve a spitalul.judetean@rdsor.ro emailcímre kell eljuttatniuk.

A cégek és szállodák alkalmazottain csoportos tesztelést végeznek (pooling), egyszerre legtöbb tíz mintával. Negatív eredmény esetén biztos, hogy egyikük sem fertőződött meg koronavírussal, pozitív eredmény esetén a csoportba tartozókat egyénileg is szűrik, hogy egyértelmű legyen, ki a fertőzött. Ilyen esetben az egyéni tesztek 200 lejes költségét is a tesztelést kérő vállalkozás fizeti.

A vizsgálat árát a Nagyváradi Államkincstárba, a RO42TREZ07621F330800XXXX számlaszámra (CUI: 4208498) utalhatják, vagy mintavételkor készpénzben fizethetik ki. A tesztek eredményét a mintavételtől számított legtöbb 48 órán belül megkapják e-mailben, a nyomtatott eredményeket a kórház Fő (Republicii) utcai járóbeteg-rendelőjében vehetik át. Bővebb tájékoztatást a 0770/338-759-es telefonszámon kérhetnek hétfőtől péntekig 8 és 14 óra között.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?