Miniszter: csütörtök után mutatkozhat meg a bírságok nélküli három hétvégi nap hatása

Csütörtöktől kezdődően derül ki, hogy milyen hatása lesz a szükségállapotot követő háromnapnyi lazításnak - véli az egészségügyi miniszter.

Nelu Tătaru azt mondta, a szükségállapot megszűntét követő két-három napban az emberek érthetően örültek a szabadságnak, de egyesek túlzottan is. "Ennek a három napnak a hatása csütörtöktől kezdődően mutatkozik majd meg. (...) Remélem, óvatosan örültünk - bár láthattuk, hogy voltak helyek, ahol nem volt annyira óvatos ez az öröm -, és ha nő is az esetek száma csütörtöktől, ez a növekedés csekély lesz" - fogalmazott a miniszter a Digi 24 televízió műsorában.

Megkérdezték tőle azt is, hogy lakhelyi elkülönítésbe kell-e vonulniuk az ezekben a napokban külföldről hazatérő román állampolgároknak. "Mindenkinek, aki külföldről érkezik, otthoni elkülönítésbe kell vonulnia. Intézményesített karanténba csak azokat helyezik, akik nem akarnak a családjukkal maradni, vagy megszegik az otthoni karantén szabályait, ez esetben azonban nekik kell állniuk a költségeket" - nyomatékosította Nelu Tătaru.

Kapcsolódók

Kimaradt?