Megszökött négy marokkói egy aradi karanténközpontból

Hétfő reggel fedezték fel egy Aradon kialakított karanténközpontban, hogy eltűnt négy marokkói állampolgár, akiket a román hatóságok által elrendelt elkülönítés miatt helyeztek el ott – tájékoztatott a megyei járványmegelőzési bizottság.

A helyszínre küldött rendőrök és csendőrök átfésülték a terepet, és egy közeli erdőben megtalálták az egyik férfit, akit visszavittek az épületbe, és a koronavírus-járvány miatt elrendelt szükségállapot szabályainak megsértése miatt, újból kell kezdenie a kéthetes karantént. Ennek költségeit ráadásul immár neki kell viselnie.

A tájékoztatás szerint továbbra is folyik a másik három marokkói keresése, és ha megtalálják őket, ragályos betegségek leküzdésének akadályoztatása gyanújával bűnvádi eljárást is indítanak ellenük.

A közleményben hozzátették, hogy a karanténközpontok nem büntetés-végrehajtási intézetek, ahol állandó felügyelet vannak az elszállásoltak, és a csendőrség hatáskörébe nem tartozik az elkülönítésbe helyezett személyek felügyelete, csak a közrend biztosítása az épületek környékén.

A romániai koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hírfolyamunkat itt találja.

(Nyitókép: Illusztráció | Fotó: mandri.ro)

Kapcsolódók

Kimaradt?