Élelmiszercsomagokat kapnak Csíkszeredában a rászoruló diákok

Élelmiszercsomagokat juttat a csíkszeredai önkormányzat a rászoruló iskolás gyermekekhez hétfőtől kezdődően. A heti egy alkalommal kiosztott csomagok a meleg étkeztetés-támogatást hivatottak kiváltani. A város kulturális intézményeinek újraindításához ugyanakkor még nem jött el a megfelelő pillanat. A városi katasztrófavédelmi bizottság hétfői üléséről Ráduly Róbert polgármester, a bizottság elnöke számolt be.

A legfontosabb Csíkszeredára vonatkozó koronavírus-adatokkal kapcsolatosan Ráduly Róbert elmondta: 43 személy tartózkodik jelenleg intézményes karanténban, 31-en otthoni elkülönítésben vannak. A városháza Időseinkért elnevezésű programjának keretében 154 személyt látogattak meg az önkormányzat munkatársai, a város hajléktalanszállóján 18 fő tartózkodik.

Újdonságként említette Ráduly Róbert, hogy hétfőtől a rászoruló iskolás gyermekek heti egy alkalommal 60 lej értékű élelmiszercsomaghoz juthatnak a városháza jóvoltából. Ez a csomag az iskolai időszakban adott napi 12 lejes meleg étkezési hozzájárulást váltja ki, és a csendőrség közreműködésével jut majd el az érintett tanulók családjaihoz, tudtuk meg.

Az elmúlt hetek koronavírus-járvány elleni intézkedéseivel kapcsolatosan rövid összegzést tartott a polgármester. Ráduly Róbert elmondta: a védekezés költségeinek összesítése a napokban fog megtörténni.

Néhány sarokszámot kiemelt a városvezető, eszerint a lépcsőházak fertőtlenítésére 135 ezer lejt költött az önkormányzat, a kórház számára megszavazott 7 lélegeztető-gép 700 ezer lejbe kerül, a megyei mentőszolgálat 8,8 ezer lej értékben kapott két darab mosógépet és két darab szárítógépet, ezen kívül a szintén megvásárolni kívánt 33 darab ózongenerátor ára: 50 ezer lej. A felsorolt berendezések közül a lélegeztető-gépek és az ózongenerátorok beszerzése még folyamatban van.

A polgármester újságírói kérdésre elmondta: a csíkszeredai kulturális intézmények tevékenységeinek elindítása jelen pillanatban még nem lehetséges. Ráduly Róbert úgy fogalmazott: „Ha eljön a lehetőség és a pillanat, el fog kezdődni a munka, de sajnos jelenleg még nincs erről szó”.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?