Raed Arafat: nagy probléma, ha nincs eszköz a szabályszegők elbátortalanítására

A szükségállapot szabályainak megsértéséért kiszabható büntetések alkotmányellenessé nyilvánítását kommentálva Raed Arafat kifejtette, a döntést nem kívánja értékelni, viszont nagy problémának látja, a szabályszegők elbátortalanítására bevethető eszközök hiányát.

A belügyminisztérium katasztrófavédelmi főosztályának (DSU) vezetője szerint normális, hogy a hatóságok minden lehetséges eszközzel védik az állampolgárok életét a járványhelyzetben, ami a fejlett egészségügyi rendszerrel rendelkező országokat is súlyosan érinti. Hangsúlyozta, hogy tökéletesen érti, hogy mindenki minél hamarabb vissza szeretné kapni a járvány előtti életét, ugyanakkor mivel Romániában más országokhoz képest eddig sikerült kordában tartani a vírus terjedését, felvetődik, hogy folytatni kellene az eddig alkalmazott hatósági intézkedéseket.

 

Raed Arafat Facebook-bejegyzésében arra figyelmeztetett, hogy mindent elveszíthetünk, amit az utóbbi két hónapban együtt elértünk a járvány elleni harcban, csak azért, mert nem tartjuk be a szabályokat, illetve elhamarkodottan enyhítünk a korlátozásokon a lakosság egy részének és a gazdaság szereplőinek kérésére.

Fokozatosan kell enyhíteni a szabályokon, ezért szükség van eszközre a szabályszegők elleni fellépésre is, szögezte le a belügyi államtitkár. Hozzátette, az igazságtalanul kirótt bírságok visszavonására létezik jogi út.

A romániai koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hírfolyamunkat itt találja.
(Címlapkép: DSU)
 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?