Zárva tartó iskolák: megoldást sürget a PSD a május 15. utáni gyerekfelügyeletekre

Ha a kormány nem hoz megfelelő intézkedéseket azon szülők helyzetének a rendezésére, akik május 15. után nem tudják megoldani a gyerekfelügyeletet, a Szociáldemokrata Párt (PSD) indítványozni fog egy erre vonatkozó jogszabály-tervezetet – jelentette be Facebook-oldalán az ellenzéki alakulat.

A PSD rámutat: mivel a koronavírus-járvány miatt kihirdetett szükségállapot május 15-i feloldása is zárva maradnak az iskolák, a szülők egy részének nem lesz, kire bízniuk gyerekeiket, amíg dolgozni mennek, ezért a nemzeti liberális (PNL-) kormánynak haladéktalanul segítenie kell őket.

„A PNL-kormány, amelyet csak a közvélemény-kutatások foglalkoztatnak, ismét megfeledkezett azokról a polgárokról, akiknek gyerekeik vannak, és nincs, kire bízniuk őket. Nem számoltak azzal, hogy a kiskorú gyermekükkel otthon maradó szülők a szükségállapot május 15-i megszűntével már nem jogosultak a támogatásra. A tanintézetek zárva maradnak, és a nagyszülőkre sem bízhatják őket, mert nagy lenne a kockázata annak, hogy megfertőznék őket" – áll a bejegyzésben.

 

A szociáldemokraták szerint „az Orban-kormányt leszámítva" mindenki számára egyértelmű, hogy a szülőket támogató intézkedésekre van szükség. Amennyiben a kabinet továbbra is hanyagolja ezt a kérdést, a PSD olyan jogszabály-tervezetet nyújt be a parlamentbe, amely lehetővé tenné a szülők számára, hogy továbbra is otthon maradjanak gyerekeikkel – teszik hozzá.

A romániai koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hírfolyamunkat itt találja.

(Nyitókép: Illusztráció | Fotó: botosaneanul.ro)

Kapcsolódók

Kimaradt?