Felújítása után új rendeltetést kap Sepsiszentgyörgyön a volt Kós Károly szakiskola épülete

Belső felújítási munkálatok zajlanak Sepsiszentgyörgyön a volt Kós Károly szakiskola épületében. Amint befejezik a munkálatokat, az épületet a Székely Mikó Kollégium elemi osztályos tanulói veszik birtokba. 

Sepsiszentgyörgy önkormányzata tavaly kezdte el a volt Kós Károly Szakképző Líceum ingatlanegyüttesének korszerűsítését. Jelenleg a hátsó épület belső felújítása zajlik, a munkálatokat saját forrásból fedezi az önkormányzat. 

Eddig a területrendezésre, a hátsó épület külső hőszigetelésére, a tetőszerkezet kijavítására és cserepezésre került sor. Az iskolaudvart leburkolták, játszóteret építettek, a hátsó épületen a nyílászárók egy részét is kicserélték. Ugyanitt szigetelték a tetőteret, újraépítették a tartószerkezeteket, új falakat állítottak. Kicserélték a víz- és fűtésrendszer vezetékeit, jelenleg a padló- és falburkolaton dolgoznak, és a falakat meszelik. Az intézményhez tartozó további épületeket is felújítják, számolt be a sepsiszentgyörgyi önkormányzat sajtóirodája.  

A Kós Károly szakiskolát 2017-ben vonták össze a Puskás Tivadar szakiskolával, és kiköltöztették az épületéből. Akkor a városvezetés azzal érvelt, hogy a mintegy 1 000 férőhelyes belvárosi épületben alig 300 szakiskolás diák tanul, miközben zsúfoltak a többi belvárosi iskolák, csak a Székely Mikó Kollégiumban közel 500 elemis kisdiák jár.  

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?