Felelőtlenséggel vádolják a nevét vállaló, fertőzött udvarhelyi vállalkozót

„Úgy tűnik, az emberek inkább a csámcsogásra vevők” – nyilatkozta a Maszolnak Grünstein Szabolcs székelyudvarhelyi vállalkozó és volt közéleti szereplő, akit – miután két interjúban nevét felvállalva beszélt a betegségéről – ketten is megvádolták azzal, hogy felelőtlensége miatt másokat is koronavírussal fertőzött meg a városban.

A múlt héten a székelyudvarhelyi vállalkozó édesapját kórházba kellett szállítani, ott derült ki, hogy elkapta a betegséget, így ő lett a 9. fertőzött Hargita megyében, de időközben a család többi tagja is megbetegedett. Ekkor a vállalkozó, annak érdekében, hogy véget vessen a városban terjedő híreszteléseknek és pletykáknak, nevét vállalva, nyíltan beszélt a betegségükről, családja állapotáról és arról, hogy ők miként vészelik/vészelték át a betegséget.

„Csak tudatni akartam az emberekkel, megnyugtatni őket, hogy ne essenek pánikba. Én pánikba estem, de utólag elmondhatom, hogy hiába. Ez egy túlélhető betegség, viszont komolyan kell venni és akkor nem lesz baj” – nyilatkozta a portálunknak Grünstein.

Szombaton azonban öt újabb székelyudvarhelyi személynél igazolták a vírus jelenlétét, ezzel elindult a lavina, az udvarhelyi köztérben is már tipikusnak számító társadalmi reakció: a bűnbakkeresés, az egymásra mutogatás. Mi több, ketten (nevüket csak részben felvállalva) azzal vádolták meg Grünstein Szabolcsot, hogy felelőtlensége miatt másokat is megfertőzött a koronavírussal.

„Nagyon sajnálom, hogy akad, aki más jellegű sérelmeit egy ilyen komoly probléma leple alatt próbálja orvosolni, miközben valótlanságokat állít, és ő maga tesz felelőtlenségéről tanúbizonyságot, amikor engem vádol felelőtlenséggel” – nyilatkozta az üggyel kapcsolatosan Grünstein Szabolcs. Megjegyezte, nem igazán menne bele abba, hogy ki kit fertőzött meg, tünetmentesen és nem szándékosan bárki lehetett potenciális fertőző, akár ő maga is. Viszont amikor nála gyanússá vált a helyzet, akkor már ki sem mozdult többet otthonról. És ennek már két hete.

Elmondta, mindenkinek azt kívánja, hogy legalább annyira tartsák be a karantént, mint ő és a családja tartotta, vagy akár jobban, és akkor nem lesz baj. „A bűnbakkeresés, szenzációhajhászás helyett szívesebben beszélnék olyasmiről, amivel meg lehet nyugtatni az embereket, esetleg azokról a személyekről, akik akár életük veszélyeztetésével is végzik munkájukat nap mint nap, hogy nekünk jobb legyen” – jelentette ki a Maszolnak Grünstein Szabolcs, ezúton is köszönetet mondva az orvosoknak, mentősöknek, ápolóknak, minden kórházi alkalmazottnak akik ebben a helyzetben is végzik a munkájukat.

A koronavírus romániai terjedésével kapcsolatos legfrissebb információinkat itt találja.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?