Egész Hargita megyére kiterjesztik az időseket segítő online felületet

Új online felületet mutatott be Hargita Megye Tanácsa, amelyen lehetőség van megszervezni az önkéntes segítők hálózatát, elsődleges célja pedig a gondoskodás a 65 évnél idősebbekről, de bárkiről, akinek szüksége van rá – közölte pénteken a megyei tanács sajtószolgálata.

Hargita Megye Tanácsa együttműködési megállapodást kötött a Székelyudvarhelyen Szőke László által kezdeményezett és megalkotott segitunk.online oldal kiterjesztésére. Itt olyan önkéntesek jelentkezését várják, akik a rászorulók megsegítésének érdekében szeretnének tevékenykedni. Ugyanitt lehetőség van adományozásra is – áll a közleményben.

Biró Barna Botond alelnök elmondta, az online felületet az egész megyére kiterjesztik, amely abban nyújt segítséget, „hogy mindazok, akiknek szüksége van akár a mindennapi élelem beszerzésére, akár gyógyszereknek a házhoz szállítására, akár lelkigondozásra, de más dolgokra is, legyen lehetősége igényelni ezeket”.

„Ugyanakkor megteremti a lehetőséget azok számára, akik önkéntesen szeretnének segítséget nyújtani ezeknek az embereknek, hogy jelentkezzenek, vagy ha valaki adományokat szeretne felajánlani, itt megteheti. Ez az oldal lehetőséget ad és megkönnyíti a munkájukat, hiszen térképre kerül minden önkéntes, aki bejelentkezik. Térképen megtekinthetőek már a megye gyógyszertárai, az élelmiszerüzletek, és az oldal telefonról is elérhető” – fogalmazott még.

Az egymásra figyelés, a gondoskodás, a jó szó, jó cselekedetek fontosságát hangsúlyozta az új online felület bemutatása kapcsán Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke. „Gondolnunk kell azokra is, akik távoli falvakban vannak, idősek, vagy esetleg egyedül vannak egy tömbházban. (…) Meggyőződésem, hogy ez az oldal nemcsak a járvány idején lesz hasznos, ezt továbbiakban is működtetni szeretnénk. Most, amíg sok emberre és sok segítséget nyújtó kézre van szükség, arra bátorítunk mindenkit, aki tenni akar, főleg a 65 év fölötti korosztály érdekében, hogy jelentkezzen be önkéntesnek ezen az oldalon. A helyi önkéntes tűzoltó egyesületek, a helyi civil szervezetek tagjai, a helyi polgárőrségek és mindenki, aki úgy érzi, hogy tehet és tenni akar ebben a nehéz időszakban, azt nagy szeretettel és örömmel várjuk” – emelte ki a kezdeményezés kapcsán.

A romániai koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hírfolyamunkat itt találja.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?